Czeglédi Péter Református Gimnázium
„Töviseken át a rózsákhoz”

A 2012-2013-as események dióhéjban

Július

KMRKT-20132013.07.6-10. - Az igazgató úr, tiszteletes úr, Bogyó Mátyás és Kassai Tamás részt vettek a Kárpát-medencei Magyar Református Középiskolák XVIII. Találkozóján (Képgaléria), (Zárónyilatkozat)


Június

Sportnap2013.06.26. - Sportnap rendeztetett (Képgaléria)


Tanévzáró2013.06.28. - Tanévzáró
(Képgaléria)


Május

I. Iskolai Gokart Bajnokság - II. forduló2013.05.02. - Megrendeztük az I. Iskolai Gokart Bajnokság II. fordulóját
(Részletek)


Ballagási ünnepség2013.05.17. - Elballagtak negyedikeseink
(Képgaléria)


Április

XIV. Bocskai István Műveltségi Vetélkedő2013.04.12-13. - Részt vettünk Halászteleken a XIV. Bocskai István Műveltségi Vetélkedőn
(Részletek)


2013.04.15. - Ott voltunk az ipolysági Fegyverneki Ferenc Katolikus Gimnázium 20. évfordulója alkalmából rendezett szavalóversenyen és asztalitenisz-bajnokságon (Részletek)


Oroszlányi Nemzetközi Történelmi Vetélkedő2013.04.19. - Részt vettünk az Oroszlányi Nemzetközi Történelmi Vetélkedőn
(Részletek)


I. Iskolai Gokart Bajnokság - I. forduló2013.04.26. - Megrendeztük az I. Iskolai Gokart Bajnokságot - I. forduló (Részletek)


Március

2013.03.12-18. - Negyedikeseink írásbeli érettségi vizsgát tettek

Írásbeli érettségin Írásbeli érettségin Írásbeli érettségin Írásbeli érettségin

Budapest2013.03.19. - Nemzeti ünnepünk alkalmából kiránduláson vettünk részt Budapesten, ellátogatunk a Parlamentbe és megemlékezünk nemzeti ünnepünkről. A Terror Háza Múzeum megtekintése zárta a programot.

(Képgaléria) [Beszámoló...
"Magyar vagyok. Legszebb ország hazám"

A lévai gimnazisták a NEMZET TEMPLOMÁBAN!

2013. március 19.

A lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium az Országházban emlékezett meg március 15-ről. Az Országgyűlés Jegyzői Irodájában, a Szacsvay Imre (egy tollvonás volt a bűne, - Szacsvay Imre az Országgyűlés vértanú jegyzője 1848-49-ben) teremben, a Parlament jegyzője, Dr. Stágel Bence képviselő úr fogadta és köszöntötte az iskola diákjait és pedagógusait. A koszorúzást követően az Országgyűlés impozáns könyvtárában Dr. Redl Károly, az Országgyűlési Múzeum igazgatóhelyettese fogadott bennünket. A Kossuth teremben a diákok adtak rövid műsort és az igazgatóhelyettes úr beszélt a nemzet templomában található értékes levéltári és könyvtári anyagról. Felejthetetlen élményekben gazdagodott intézményünk. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a haza első házában emlékezhettünk meg a márciusi ifjakról. Az iskola teljes létszámban képviseltette magát a megemlékezésen. Soli Deo Gloria!
*********************

]

2013.03.27. - Megmérettettünk - ezúttal a Tompa Mihály Vers-és Prózamondó Verseny kerületi fordulóján (Részletek)


Február

Gimibál2013.02.02. - Nagysallóban megrendezésre került a hagyományos GIMIBÁL


2013.02.28. - Megmérettettünk a Tompa Mihály Vers-és Prózamondó Verseny, járási fordulóján (Részletek)

Január

2013.01.15. - Részt vettünk a LEGERE Irodalmi vetélkedő 3. fordulóján, Nyitrán (Részletek)

2013.01.16. - Képviseltettük magunkat az Angol Olimpia járási fordulóján (Részletek)

2013.01.17. - Az iskola dísztermében megtartottuk a Szép Magyar Beszéd iskolai fordulóját

2013.01.31. - Megkaptuk félévi értékelésünket - a félévi bizonyítványt


December

Nyitott nap2012.12.04. - Nyitott nap a gimnáziumban; Egy vidám rendezvénysorral kedveskedtünk a hozzánk látogató kilencedikeseknek (Képgaléria), [Program]


Nagy magyarok a természettudományban2012.12. 05. - Részt vettünk a "Nagy magyarok a természettudományban" c. diákvetélkedőn, Nyitrán (Képgaléria)

[Beszámoló...
Beszámoló

Nagy magyarok a természettudományban

2012. december 5-én a Pedagógusképző Intézet diákversenyt szervezett "Nagy magyarok a természettudományban" címmel. Mivel karunkon részben természettudományos képzés is folyik, úgy gondoltuk, hogy ezzel a témával szólítjuk meg a szlovákiai magyar középiskolásokat, hiszen az elmúlt években a természettudomány kissé háttérbe szorult a tantervekben.

Felhívásunkra 13 intézmény 36, zömében kéttagú diákcsapata jelentkezett. A csapatok pályamunkát adtak be, amelyek témája egy-egy nagy magyar természettudós munkásságának és egyetemességének a megismertetése volt. A 36 pályamunka közül a zsűri (Balla István, Szekeres László és Szabó Tibor) kiválasztott 14 munkát. Ezen munkák szerzői kaptak meghívást a versenyre, amelyre elkísérték őket a felkészítő tanárjaik is.

A versenyt Komzsík Attila dékán úr nyitotta meg, majd a hivatalos megnyitó után elkezdődtek a 10 perces prezentációk, melyek nyilvánosak voltak. A zsűri pontozta a felszólalókat, kérdéseket tett fel az adott témával kapcsolatosan, és együtt értékelte a prezentáció színvonalát a diákcsapatok felkészültségével az adott természettudós életművéből.

A meghívott 14 diákcsapat a következő oktatási intézményekből érkezett: Czeglédi Péter Református Gimnázium, Léva; Vámbéri Ármin Magyar Tannyelvű Gimnázium, Dunaszerdahely; Comenius Gimnázium, Zselíz; Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola, Érsekújvár; Magyar Tannyelvű Szakközépiskola, Dunaszerdahely; Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola, Ipolyság; Ipari Szakközépiskola, Komárom; Vállalkozói Magán Szakközépiskola, Alsóbodok; Corvin Mátyás Gimnázium, Nagymegyer; Pázmány Péter Gimnázium, Érsekújvár; Kereskedelmi Akadémia, Nagymegyer; Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium, Tornalja; Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium, Ipolyság.

Elmondható, hogy valamennyi diákcsapat alaposan felkészült a versenyre, az adott témában otthon voltak és a feltett kérdésekre helyesen válaszoltak. A zsűrinek nehéz dolga volt, hogy objektív döntést hozzon, hiszen minden munka más témában íródott.

Valamennyi résztvevő köszönőlevelet kapott, melyhez könyvjutalom párosult. Három csapat, név szerint az Ipolysági Magyar Tannyelvű Gimnázium csapata, amelyet Zolczer Melánia és Beňo Zsuzsanna képviseltek; az Ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola csapata, melyet Morva Mátyás és Vajda Dominika képviseltek és az Érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium csapata, melyet Sóky Blanka és Makai Karmen képviseltek, különdíjban részesült.

Harmadik helyzett a Lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium csapata, név szerint Černák Áron és Balla Dávid lettek. Az előadásuk témája Kármán Tódor élete és munkássága volt.

A második helyen a Zselízi Comenius Gimnázium csapata végzett, amelyet Goda Nikoletta és Wirth Zsófia képviselt. Előadásukat Teller Ede életművéből állították össze.

A fődíjat a Tornaljai Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium vitte el, melyet Bodor István képviselt. Előadásának témája Szent-Györgyi Albert életműve és munkássága volt.

A versenyzőknek és a díjazottaknak szívből gratulálunk. Köszönjük, hogy itt voltak, hogy dolgoztak és hozzájárultak egy jól sikerült nap tudományos és emberi értékéhez. Köszönjük a felkészítő tanárok áldozatos munkáját.

Bízunk benne, hogy még számos más alkalom is lesz, hogy találkozzunk, beszélgessünk, ismerkedjünk és versenyezzünk. Téma mindig akad és létérdekünk az egység!

Baráti üdvözlettel és köszönettel

Dr. Balla István, a Pedagógusképző Intézet igazgatója
*********************

]

Nagy magyarok a természettudományban-bemutató2012.12.17. - A "Nagy magyarok a természettudományban" című diákvetélkedő pályamunkáinak bemutatása
A Nagy magyarok a természettudományban című diákvetélkedőbe bekapcsolódó diákjaink az iskola előtt bemutatták pályamunkáikat. A diákok magas színvonalú munkáikkal ismét megmutatták tehetségüket és szerteágazó érdeklődésüket. Gratulálunk minden versenyzőnek!

[A pályamunkák és alkotóik...
A pályamunkák és alkotóik...

Nagy magyarok a természettudományban

A pályamunkák címe és szerzői:
  • Semmelweis Ignác - Kalamár Cyntia, Antal Anikó (II.A)
  • Kármán Tódor - Balla Dávid, Černák Áron (III. A)
  • A két Bolyai - Križan Kinga, Zakhariás Laura (III. A)
  • Czeizel Endre - Križan Kitti (III. A), Viszlay Szabolcs (IV. A)
  • Liszewicz Julianna - Kotora Andrea, Kakas Tünde (III. A)
*********************
]
(Képgaléria)

Tollaslabda-bajnokság2012.12.20. - Tollaslabda-bajnokságot rendeztünk a sportházban
(Képgaléria)


Karácsonyi műsor2012.12.21. - A közös áhitat és úrvacsora után karácsonyi műsorszámokkal készültünk, minden osztály bemutatkozott a közös műsorban. (Képgaléria)


November

Heuréka - Tudománytörténeti Vetélkedő2012.11.07. - Részt vettünk a II. Heuréka Tudománytörténeti Vetélkedőn Gútán
(Képgaléria)


Tudomány és Technika Napja2012.11. 07. - Megrendeztük a Tudomány és Technika Napját, érdekes előadásokat hallhattunk
(Képgaléria)


Szalagavató ünnepség2012. november 24. - Negyedikeseink szalagavató ünnepsége
(Képgaléria)


Cornides István Matematika-Fizika Emlékverseny2012. november 30. - Cornides István Matematika-Fizika Emlékverseny (Képgaléria)


TUDOK 2012-2013 felvidéki országos konferenciája2012.11.30. - TUDOK 2012-2013 felvidéki országos konferenciája
(Részletek) (Képgaléria)


Október

Megemlékezés az aradi vértanúkról2012.10.05. - Megemlékeztünk az aradi vértanúkról
(Képgaléria)


Tanulmányi kirándulás2012.10.09. - Tanulmányi kiránduláson vettünk részt
(Képgaléria)


Beszélgetés Bauer Edittel2012.10. 12. - Vendégünk volt Bauer Edit, EP-képviselő
(Képgaléria)


VIII. Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság2012. október 12. - VIII. Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság, Komárom
(Képgaléria)


Az elsősök avatása2012.10.18. - Felavattuk elsőseinket
(Képgaléria)


Bars Kupa2012.10. 19. - Bars Kupa 2012
(Képgaléria)


Gloria Victis2012.10.22. - Részt vettünk Budapesten a Gloria Victis emlékünnepségen
(Képgaléria)


Az oktatási börzénAz oktatási börzén2012.10.24. - A járási oktatási börzén bemutattuk iskolánkat
(Képgaléria)


Szeptember

Az első osztályEskütétel2012.9.2. - Ünnepélyes tanévnyitó a református templomban
(Képgaléria)


Egészségvédelmi nap2012.09. 12. - Egészség- és környezetvédelmi napon vettek részt a III. A osztályosok.
(Képgaléria)