Czeglédi Péter Református Gimnázium
„Töviseken át a rózsákhoz”

 

Tanévnyitó

2016. szeptember 11-én tanévnyitó istentiszteletre hívott a református templom harangja. Az iskola pedagógusai, diákjai és Kassai Gyula esperes úr közösen vonult az iskola egykori épületétől a református templomba.

Az ünnepélyes istentisztelet Kassai Gyula esperes úr igehirdetésével kezdődött, aki a beszédében hangsúlyozta, hogy az idei tanévnyitó nagyon különleges az iskola életében, mert 15 évvel ezelőtt alapították a gimnáziumot.

TanévnyitóAz igehirdetést követően Kiss Beáta igazgatónő is összegezte az elmúlt 15 esztendő tapasztalatait, és megfogalmazta, hogy eljött az ideje a gyarapodásnak, a fejlődésnek. Beszédében kiemelte, hogy az iskola hitvallását szeretnék elültetni minden fiatal szívébe: „Légy hű önmagadhoz, légy hű nemzetedhez, légy hű szülőföldedhez és légy hű Istenhez.”

A tanévnyitó ünnepséget megtisztelte jelenlétével Pathó Marianna, a Nemzetpolitikai Államtitkárság osztályvezetője, aki gimnáziumunk diákjainak és tanárainak Győrffy György: István király és műve című könyvét ajándékozta.

Az ünnepi beszédeket követően került sor a hagyományos eskütételre, ahol az új diákok és pedagógusok tették le esküjüket. Az istentiszteletet a nemzeti imádságunk, a Himnusz eléneklésével zártuk.
[Képgaléria]